Certyfikat
Nie
Powiat Szczecinecki / Gmina Borne Sulinowo
Orkisz znany jest od stuleci ze swoich właściwości. Uważano, że spożywanie posiłków na jego bazie wpływa na mięśnie, i co za tym idzie siłę. Nic dziwnego, mąka orkiszowa zawiera znaczną ilość białka, a także takie składniki jak potas, cynk, żelazo, witaminy z grupy B oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Mąka pochodzi w 100% z naszych certyfikowanych upraw Ziarno wykorzystane do produkcji tej pełnoziarnistej mąki orkiszowej pochodzi w 100% z naszych certyfikowanych upraw. Położenie pól z dala od dużych ośrodków miejskich, ośrodków przemysłowych oraz ruchliwych dróg sprawia, że nie uprawy wolne są od niepożądanych zanieczyszczeń i metali ciężkich. Potwierdzają to regularne kontrole jednostek certyfikujących upoważnionych przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz przedstawicieli międzynarodowej organizacji Demeter. Aktualne certyfikaty zawsze dostępne są na nasze stronie internetowej.
Własny młyn - pełna kontrola nad produkcją mąki Dzięki własnemu młynowi, kontrolujemy nie tylko proces uprawy, ale też produkcję. Ziarno na mąkę mielimy bardzo powoli, niemalże bez udziału temperatury. Dlaczego? Sprawia to, że do naszej mąki trafia więcej drogocennych minerałów, witamin i składników odżywczych. Połączenie certyfikowanej biodynamicznej uprawy z dbałością produkcji sprawia, że nasza mąka orkiszowa to produkt najwyższej jakości.