Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach

Nie masz konta? Zarejestruj się

Sok jabłkowo-buraczkowy

Certyfikat

Certyfikat

Tak

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Nie

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

0,00 zł/szt Cena do negocjacji

Kamieniec

Powiat Policki / Gmina Kołbaskowo

Regularnie spożywanie jabłek podnosi odporność organizmu na infekcje i choroby, a czerwony burak to bardzo popularne warzywo, które przeżywa prawdziwy renesans.

Burak oprócz dużej ilości witaminy C, B1, karotenu i witaminy P, zawiera wiele makro- i mikroelementów; jest w nim dużo wapnia, magnezu, sodu, potasu oraz dwa rzadkie metale: rubid i cez. Ten skład chemiczny buraka ma bardzo duże znaczenie w zwalczaniu nowotworów. Czerwony kolor buraków pochodzi od antocyjanu, działającego leczniczo na nowotwory złośliwe. Buraki, dzięki dużej zawartości wapnia, magnezu, potasu i sodu odkwaszają organizm, zaś dzięki zawartości substancji pektynowych, ułatwiają trawienie, obniżają poziom cholesterolu i przeciwdziałają miażdżycy. Zawarte w burakach witaminy z grupy B wspomagają proces tworzenia się czerwonych krwinek.

Dostępny od września.